Siklóernyősök a Lázon

repulonapok06ufo
A Blue Sky Siklóernyős Sportegyesület szervez siklóernyős napokat ezen a hétvégén a Lázon. A rendezvény tegnap kezdődött, de az esős idő miatt gyakorlatilag csak ma délben kezdett szárnyalni igazán a résztvevők repülőkedve. Ma délután körülbelül húszan bontottak szárnyat a Fenyéd fölötti antennáknál, és ugyancsak húszra tehető azon érdeklődők száma, akik tandemben repültek. A tandem az azt jelenti, hogy nem szakértő embereket utasként visz fel egy repülni jól tudó sportoló, ennek a célnak megfelelő szárnnyal. Itt 50 lejbe kerül egy negyedórányi repülés, holnap (vasárnap) még kipróbálhatják az érdeklődők, megfelelő időjárás esetén.

Az eseményt sok helybéli érdeklődő meglátogatta, főleg motorosan. Egy adott pillanatban már az volt az embernek az érzése, hogy nem siklóernyős, hanem terepmotoros találkozó van.

Keményfalváról is jó kis drukker csapat verődött össze a hegyen, egy része motorral, másik része gyalogosan jutott ki a lázra. Csapatunk főhőse P.Z. volt, aki robogóval mászott ki a legmeredekebb domboldalon, kétszer annyi idő alatt, mint mások gyalog. Nagyon jó volt a hangulat a keményfalvi szurkológárdában, mi voltunk a legkitartóbbak, utolsókként jöttünk haza, naplemente tájékán.

A keményfalvi szurkológárdának létjogosultsága is volt, hiszen falunk sportolót is küldött az eseményre. Jaxy, a messze földön híres siklóernyősünk, sajnos csak rövid időre bukkant fel drukkerbandánk előtt, gyorsan felemelte a szárnyát és elszállt a völgy irányába. Annyira volt csak időnk, hogy megkérdezzük, a Malom utcában fog-e leszállni. Igen volt a válasz, erre Béla hirtelen ellátta néhány fontos technikai tanáccsal:  -Vigyázz, nehogy aztán a paradicsomokat leverd! És arra is vigyázz, nehogy megjedjenek tőled, a végén még Szabó Gyusziné a kapát belédvágja.

A rendezvény holnap is tart, délutánig. A szervezők napos időben reménykedve várják a repülni vagy bámészkodni vágyókat.

repulonapok01ufo
repulonapok02ufo
repulonapok03ufo

repulonapok04ufo
repulonapok05ufo

Reklámok

One thought on “Siklóernyősök a Lázon

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s