Fekete pont az Udvarhelyi Híradónak

aveuh
A mai UH ötödik oldalán egész oldalas írást olvashatunk Mi van az érem másik oldalán címmel. A cím az én agyamban azt sugallja, hogy az elmúlt napokban a lap hasábjain láthattuk az érem innenső oldalát is. Gyorsan elővettem a tegnapi és tegnapelőtti lapszámokat, és nem találtam semmit ezzel kapcsolatban. Illetve találtam valamit mégis, kedden, pont amikor a fenyédi cirkusz tornyosult, az UH arról írt , hogy az AVE egyik főnöke lefülelt egy céget, amelyik nem fizetett és mégis a kukába dobta a szemetét. Szóval még egy flekk erejéig sem foglalkozott azzal, hogy szombaton a szemét itt maradt a nyakunkon, de egész oldalon közli az ellentámadást, bazi nagy AVE logóval megnyomva, de anélkül, hogy valahol szerepelne a fizetett hirdetés felirat. Ráadásul a mai TV oldalra nem raktak csöcsös cunát. Miért fizetek elő én erre a lapra?
Nem az UH újságíróival van bajom. Tudom, hogy milyen, mikor az igazgató vagy a tulajdonos a pofádba vágja: vagy leközlöd, vagy mehetsz. Csak szakmailag fájdalmasnak tartom, hogy válaszcikket közölj egy meg nem jelent anyagra, de gondolom, hogy ezt az UH szerkesztői is tudják, sőt, a megrendelő, az AVE is tudja.

Azt kérdi az anyagban Steigerwald Tibor, az AVE Hargita ügyvezető igazgatója: “Miről is vitatkozunk, amikor a 3 lej, illetve 4,5 lej díjat nézzük? Fél üveg sör? 5 szál cigaretta?”

Sajnálom, Steigerwald úr, nem dohányzom. Én mikor ezeket a díjakat nézem, akkor tőszomszédomra gondolok. Elvált asszony, 7 gyerekkel. Munkahelye nincs, 5 gyerekét neveli abból a pénzből, amit a két nagyobbik küld haza Magyarországról. Haton laknak a házban, hatszor 1,5 tizenkét hónap alatt az 108 lej. Ha azt vesszük, hogy Maros vagy Kovászna megyében 1,5 lejért szállítják a szemetet, akkor Önök 216 lejjel többet akarnak elszedni évente ettől a családtól. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy 6,5 lejt akartak ránk erőltetni, akkor az 360 lejjel lett volna több évente. A kenyér, amit én szoktam venni, 1,8 lej. Az 200 kenyér évente. Ossza el ön is, Steigerwald úr! Gondolom, önnek csak 2 jön ki. Kettő. Két tank benzin egy vadonatúj dzsipbe. Vagy két ízléses nyakkendő, amivel meg lehet jelenni az Udvarhelyi Híradó ötödik oldalán.

Egyed Ufó Zoltán

Kapcsolódó anyagok:

Jövő héttől ismét elviszik a szemetet

Szemét: máshol mennyibe kerül?

Holnap tegyük ki a szemetet!

Reklámok

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s