Megkezdődött a tanítás

sulikezdes01ufo
Lejárt a vakáció, hétfőn benépesedtek az iskolapadok, és az óvodások is virággal kezükben ásítoztak az utcán kora reggel.
Az óvoda udvarán tucatnyi ember sürgött hétfő reggel, ki lapáttal, ki láncfűrésszel igyekezett haladni a munkával. Kiderült, szülők, és közmunkáznak. Hamarosan feltűnt Pötyi alpolgármesterünk, aki engedélyt adott egy kőrisfa kivágására, majd lapunknak azt nyilatkozta, örül, hogy jött ez az új pap, reméli, sikerül a falunkbelieket visszaszoktatni a közmunkára, melyről már-már szinte megfeledkeztek.
Odabent az óvodában csak ritkán kapták fel a fejüket a gyerekek a druzsba hangjára, annyira el voltak foglalva. A hétfő délelőtti program ismerkedés volt, majd mesét hallgattak a kiskakas kalandjairól, hogy s mint bánt el a gonosz török császárral.
sulikezdes02ufo
Érződött a hosszú vakáció hatása, amikor az óvó néni megkérdezte, ki tetszett nekik legjobban ebből a meséből, az egyik gyerek azt válaszolta, hogy a török császár, mert sok pénze volt.
Tevékenységek között az óvónő készségesen tudatta velünk, hogy idén 25 gyerekkel indul az óvoda, egy vegyes csoporttal.
Míg az óvoda udvarán az emberek a munka vége felé közeledtek, az úton túl valaki javában melózott, a pap bácsi tanévnyitó misét tartott az iskolások és szüleik részvételével.
sulikezdes03ufo
Tisztelendő atyánk arra kérte a gyerekeket, hogy imádkozzanak nevelőikért, szüleikért és nagyszüleikért. Felhívta a figyelmüket a két vezérfonalra, egyik kezében könyvet, másikban háromkilós keresztet tartott. Minden tanulót megajándékozott egy könyvvel, és elmondta nekik, hogy a szüleik után rögtön a könyv a legjobb barátjuk. A fagyi mellett könyvre is költsék pénzüket, bíztatta a diákokat, majd eldicsekedett gazdag könyvtárával.
A templomból a tanulók és tanítóik átvonultak az iskolába, ahol ünnepi beszédekkel dúsított megnyitó következett.
sulikezdes04ufo
Az iskola új igazgatónőjét hívták ki a táblához elsőnek, bemutatkozása közben papírról puskázott. Tudatta a kedves hallgatósággal, hogy a diákok kis létszáma miatt csak egy tanító járt volna az iskolának, de a polgármesteri hivatal segítségével sikerült még egy posztot intézni. Bemutatta az új kádert, Zsuzsika tanító nénit, aki állítólag nem csak munkahelyileg igazol át ide, hanem hamarosan keményfalvi buletinje is lesz, és kedves férje közbenjárásával azon fog fáradozni, hogy benépesítse az iskolát, egy harmadik tanítónőhöz elegendő létszámot teremtsen.
Az igazgatónő után polgármesterünk szólalt fel.
sulikezdes05ufo
Izgalmas beszédében Boti azt ígérte, olyan minőségű oktatást fognak itt biztosítani, hogy az emberek ne kívánják máshova vinni gyerekeiket iskolába. Tapsot és virágot kapott szép gondolataiért.
sulikezdes06ufo
Végül megtekintettük Zsuzsika tanító néni bemutatkozását. Aranyos, barátságos, mi is szívesen beiratkoznánk az első osztályba. A virágot gyönyörűen rajzolja, a román zászló csíkozását még kell picit gyakorolnia.

Reklámok

3 thoughts on “Megkezdődött a tanítás

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s