Egy aszfalt százat csinál

aszfaltozas01ufo

Tegnap este több tíz falunkbéli érdeklődő követhette élőben, amint egy új aszfaltszőnyeg érkezett a templom előtti térre. A nézelődők között jelen voltak választott elöljáróink is. Amint az úthenger tovaszaladt az aszfaltgőzös keményfalvi estben, Boti polgármester úr szakított néhány percet, hogy lapunknak elmondja, a friss szőnyeg 150 fokos és 30-35 méter hosszú. Azért ilyen rövid, mert csak ennyire volt pénz. Azaz erre sem volt pénz, hitelbe készíttették.

Céljuk az, részletezte Boti, hogy pénzeket csalogassanak ide a további aszfaltozásra. Azért készíttették el ezt a darabot, mert sokkal könnyebb támogatást kapni egy megkezdett munkára, mint egy tervre. Nemrég leadtak egy nagyon összetett pályázatot is, amelynek többek között része a falu fő útjainak leaszfaltozása, remélik, hogy jövő év elejére pozitív választ kapnak. Addig is nekiálltak a templom előtti teret gatyába rázni, a frissen aszfaltozott út kivételével mindent szeretnének megtölteni piskótakövekkel, és egy mellszobrot is állíttatnának mielőtt a teret Szent Lászlóról nevezik el.

Reklámok

3 thoughts on “Egy aszfalt százat csinál

  1. ha mar a templom elotti teret meg akartak csinalni, akkor nem v alakba kellett volna odahajitani, hanem az egeszett kellett volna aszfaltozni…s ha csak ennyire volt penz akkor csak 1 iranyba csinaltak volna…ugysem lenne olyan ronda mint igy…

  2. Ez jó nagyon jó hír! Szépül és épül a falu. Amúgy Csergőék ingyen vagy kedvező áron is megtehetnék az egészet. Ráférne a falura nemcsak az ő támogatásuk, de a többi vállalkozó is hozzájárulása is az ilyen dolgokhoz. Hisz ők is profitálhatnának belőle.
    A mellszobor Szent Lászlót ábrázolná? Ki készíti?

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s