Kultúrláz

kultur01ufo

Kultúrház: megépül-e az új, mire összedől a régi?

kultur02ufo

Kedves olvasóink bizonyára hallottak már róla, hogy idén történt Keményfalán egy sikertelen szüretibál-kísérlet. Tucatnyi falunkbéli fiatal fogott össze, hogy ősi hagyományaink nemes ápolásaként az ősz érkeztével szüreti bált szervezzen. A szép terv ott bukott meg, hogy végül senki (sem a rendőr, sem a polgármester, sem a szervezők) nem merte felvállalni a felelősséget azért, hogy a kultúr nem omlik a kedves bálozó egybegyűltekre egy ropogósabb tánc kellős közepén. Ha fenti képeket megtekintik, vagy ha a kultúrházunkat ott a helyszínen megtapogatják, kedves olvasóink minden bizonnyal rájönnek e döntés helyességére.

Na de akkor mi fog történni, soha többé nem lesz használható kultúrházunk? Minden bált, lagzit, vagy rendezvényt Fenyéden vagy Zetelakán kell megtartanunk? Nem éppen így van ez, tájékoztatott Bokor Boti polgármesterünk. Útban van már az új kultúr, csak nehezen akar megérkezni. Boti néhány részletet is elárult. Az új létesítmény 2,5 millió lej (25 milliárd régi lej) körüli összegbe fog kerülni. Egy sikeres pályázat során sikerült elérniük, hogy a polgármesteri hivatalnak csak a telket, az infrastruktúrát és a végösszeg 10 százalékát kell adnia, a többit állami pénzekből építi (építteti) fel egy “Compania Naţională de Investiţii” nevű szerv. Sajnos a sikeres pályázat után a kormány változott, a prioritások változtak, és a CNI azóta még nem jelentkezett, hogy nekilátna az építkezésnek. Ami késik, nem múlik, a listán rajta vagyunk (ellenőrizhető itt), tehát csak türelem és lobbi kérdése, hogy mikor, de előbb vagy utóbb biztos lesz kultúrházunk, biztosít Boti, nem hagyja magát, míg az épület nem áll. Szívügye, hogy pontot tegyen ezen gondunk végére, az önrész kétharmadát már sikerült kiudvarolnia a megyétől, és reméli, ha ismét változik a kormány, akkor nekiesnek a munkálatoknak. Az új kultúr az iskola mögötti részen lesz és így fog kinézni:

kultur03ufo

Az épület nem lesz ilyen ferde, csak ejsze sokat ittam vót, és nem sikerült egyenesen tartanom a fényképezőgépet.

Reklámok

2 thoughts on “Kultúrláz

  1. Huha!!! Mar egy ev is eltelt azota a “szureti bal” ota… kar, hogy azt ia nem szerveztuk meg valahogy:(
    jajj es annak a romhalmaznak a kepen mar hire-nyoma sincs!

    No’ra.

  2. Hurrá! Végre lesz normális “műintézmény” a faluban. Ez nagyon hiányzott. Ha sikerül elérni, és valóban felépül, és birtokba veheti a falu lakossága, akkor le a kalappal községvezetése előtt.

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s