Hagyományaink: Disznóvágás

Egy újabb sorozatot indítunk a ma, Hagyományaink címmel. Ez a sorozat unalmas lehet azoknak, akik ötven éve itt élnek, de nem is nekik szól, hanem inkább a távolabb lakó, véletlenül (vagy akarattal) lapunkra tévedt olvasóinknak, illetve a hozzánk hasonló, városról ideköltözött tudatlanoknak.

Sorozatunk első részében a disznóvágást mutatjuk be tíz képben.

A képekhez nem csatolunk szöveget, mert komoly szöveget írni nehezen tudunk, a hagyományokkal viccelni pedig nem szabad. Csak annyit jegyeznénk meg az elején, hogy hagyományörzőnek lenni nem könnyű. A disznóvágás egy nagyon fárasztó nap, mely pirkadatkor kezdődik, és este későn ér véget, mikor már lóg a kolbász a füstölőben. Miért foglalkoznak mégis az embrek ezzel, ha az üzletben lehet disznóhús termékeket kapni, és feleslegesen hagyományörzősködni sincs túl sok kedvük? Erre választ akkor kapunk, ha megkóstoljuk a disznóvágás végtermékeit. Mert az EU akármennyire harcol hagyományaink ellen, az otthon töltött és füstölt kolbásznál jobbat még nem talált ki. Amíg a boltban műanyag kaját árulnak, és egy jó kis füstölt sonkáért disznót kell vágnunk, ez a hagyomány élni fog, bármennyire is tiltják.

Reklámok

One thought on “Hagyományaink: Disznóvágás

  1. Gyermekkori emlékeimet felidézve:):):) próbálom kitalálni, hogy kinél volt a bemutatott disznóvágás. Nem megy. Segítség!!!! Egyébként szívből gratulálok a honlaphoz, nekünk “elszármazottaknak”:):):) nagyon-nagyon értékes. Naponta megnézem, hogy vannak-e új infók. Még 1X gratula és kitartás.

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s