A pom-pom lány, a kalóz és a múmiák

A keményfalvi iskolai maszkabál Alpi bárjában került megrendezésre pénteken délután.

Már érkezéskor nagyon jó hangulat uralkodott a teremben, és a látvány sem volt utolsó, rengeteg színes lufi és szalag volt felaggatva. A gyerekek szülei már a kezdés előtt fél órával ott voltak, hogy feldíszítsék a termet.

A maszkokat ötórai kezdettel szerették volna bemutatni, ami egy kicsi késéssel történt meg. A jelmezek közt láttunk pom-pom lánynak öltözött fiút, kalózt, akitől egy kicsit meg is ijedtünk, mert előrántotta a kardját. De ő megnyugtatott, hogy nem fog senkit bántani. Sok érdekes maszkot láthattunk még, akik a tanító néni kérdésére elárulták nekünk, hogy táncolni, szórakozni jöttek a bálba.

Az álarcok felvonultatása után egy tánc csak az övék volt. Utána kimentünk a szabadba, és ott úgymond „Illyést égettek”. Tudni kell, hogy ez egy szalmabábu, amit minden farsang végén szokás elégetni, annak jeleként, hogy vége a mulatozások idejének és jön a böjti időszak.

Ezt követően visszamentünk a buli helyszínére, ahol a gyerekek a tanító nénik által tanított táncot mutatták be. A tánc után fánkevő versenyt rendeztek, amire bárki benevezhetett. Elsőbbséget élveztek a kicsik, de a legvégén az anyukák, apukák, meghívottak is kipróbálták fánkevő tehetségüket. A győzteseket forró csokival díjazták. Később a gyerekek a szülőket göngyölték WC-papírba, főleg az anyukák vállalkoztak a múmia szerepére.

Ezután kisorsolták a tombolát, amit bemenetkor a jegy mellé kaptunk. Rengeteg apróság talált gazdára, de a legboldogabb az volt, aki egy kicsi és egy nagy fagyitortával lett gazdagabb.

Hazatérés előtt még rendeztek egy zizievő versenyt, ahol a vállalkozó kedvű gyerekek hátratett kézzel, letérdelve kellett kiegyék a tányérból az édességet.

Nagyon jól szórakozott mindenki, sok volt a nevetés, a móka, a tánc. Csak akkor szomorodtak el a gyerekek, amikor kilenc órakor véget vetettek a mulatságnak. Gratulálunk a tanító néniknek a nagyszerű szervezéshez, abban a reményben, hogy még sok szép rendezvényt sikerül összehozniuk.

Emszi

Reklámok

One thought on “A pom-pom lány, a kalóz és a múmiák

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s