Elnapolt választások

A fenyőágakkal és szalagokkal ünnepire díszített klubban zajlott ma délelőtt a közbirtokosság idei első tisztújító gyűlése. Sikertelenül. Holnap lesz a második.

A gyűlés hivatalos részét Incze Feri felszólalása nyitotta. És zárta is egyben. Az elnök elmondta, az egybegyűltek létszáma nem elegendő a döntéshozatalhoz, 775 szavazat van jelen, és 1537-re lenne szükség a kétharmados többséghez. Ezért a gyűlést megismétlik holnap a mise után, mikor kötelező módon döntés születik, a szabályzat szerint nem lesz már szükség a kétharmados többségre. Miután Feri bezárta a gyűlés hivatalos részét, megjegyezte, hogy ha már úgy is ott vagyunk, beszélgetni azért lehet.

Nem kellett sokat várjon, mert egyből jött az első megjegyzés, Lukács Laci részéről, hogy jobb lett volna a tisztújítást  a pénzosztással egybekötni, akkor többen lettek volna jelen. Feri válaszként úgy érvelt, hogy nem akarták a kettőt összekötni, nehogy valakinek úgy tűnjön, a pénzosztás egyben a szavazók lefizetése. Laci az érvet nem fogadta kitörő lelkesedéssel, ebből kifolyólag kis baráti és rokoni szóváltás következett, végül Feri kitört, hogy nem első alkalom, hogy Laci kötekedik, ideje lenne már tisztázni, hogy kivel van baja és milyen baja van. Azonban még mielőtt Laci kiönthette volna a lelkét, a szót Pataki Gabi és jegyzetfüzete vette át. Látszott, hogy Gabi otthonról készült a megmérettetésre, aprólékosan, pontokba szedve állott noteszében a mondanivaló. A következő panaszok merültek fel:

 • egy erdész és egy közbirtokossági vezető 135 köbméter fát csalt egy 400 köbméternyi bélyegzésnél
 • eltűnt 3000 csemete, és a kárt nem hajtották be senkin
 • karácsonyfák párologtak el
 • az erdész nem tudja megvédeni az erdőt, de mégsem cserélik le
 • a vadásztársulatba való beállás nem előnyös
 • a sóskút ügye

Az elnök megpróbált válaszolni a támadásra, az első pontokért főként az erdészetet hibáztatta, mert a közbirtokosság jelentette nekik a lopásokat, de azok nem tettek semmit. Majd azt mondta, hogy ha új erdészt vennének fel, az sem biztos, hogy meg tudná védeni azt az erdőrészt, mert nehéz helyen van. A sóskút ügyét pedig megszavazták a közbirtokossági ülésen. Közben mind ismételgette, hogy “Pötyi megmondhatja”, de Pötyi csak nem akarta megmondani, meg sem mukkant egész ülés alatt. Nem lehetett túl meggyőző Feri magyarázata, mert Lukács Laci kifakadt: “Visszamenőleg csak a hűlyeség! Folyton csak szavaztattok, de senki nem tudja, pontosan mire szavazunk, soha nem mondjátok el, hogy mi mivel jár és mennyibe fog kerülni.”

Végül a kedélyek lecsillapodtak, a vitázó felek mosolyogni kezdtek, az egybegyűltek egy része elszivárgott, a többiek pedig kisebb csoportokban beszélgettek tovább. Minden csoportnak más véleménye volt a dolgokról, voltak akik azt hajtogatták, hogy biza könnyű a kész munkában hibát keresni, voltak akik azt osztották,  nem helyénvaló, hogy egy öttagú elnökségben egy testvérpáros és komájuk családi többségben vannak, és voltak olyanok is, akik a Feri hozzáállását kifogásolták, hogy többet hiányzik, mint amennyit jelen van, vagy hogy nem képes behajtani adott cégek óriási adóságát.

A buli holnap délben folytatódik, a mise után, ugyancsak a klubban.

Reklámok

26 thoughts on “Elnapolt választások

 1. Igazad van levi, pedig mekkora erot fektetett bele az ellenzek.Csak meg kell az elso foton nezni az arcokat es le lehet olvasni roluk ki milyen kategoriaba tartozik: ki az aki harcol, ki az aki zavaraban elbujna az asztal ala es ki az aki csak penzt latva tamad megalapozatlan vadakkal. Nagy szerencse, hogy az embereket nem lehetett becsapni.Tisztan lattak, hogy mi keszul es ki is nyilatkoztattak ezt. Kedves urak nem volt elegendo a pentek delutan a keszuludesre, tobb napot kellett volna keszulodni, az embereket le kellett volna etetni,itatni ahogy itt szokas es talan akkor minden ugy sikerul ahogy vartak. Becsuletet nem lehet etellel itallal venni, csak megvesztegetni lehet az embereket ezzel.

  • jo mondod ….becsapjak a nepet le ulnek egy sarokba es rohognek a nepen…Ince feritol GYorgy Sanyotol elkezdve mindenki aki benne van a tagsagba…..es mondog meg valamit a kozbirtogosagba nem szabadna legyen csalad tag es meg is van .igy konyu zsebre rakni nehany ezrest…………..magyarul irom …

 2. Levi, nem kell mindenről ilyen kategorikus következtetéseket levonni. Nem mindenki kommunista, aki hivataloskodó, és nem mindenki buta, aki komoly. Valószínű, hogy Miklós László/tag úr a kelletnél picivel jobban beleélte magát ebbe a kis vitába, és el kellett mondania, ami a bögyében volt. Emberi dolog. Ennyi. Ettől még nem buta, nem kommunista, csak egyszerűen volt egy rosszabb pillanata.

 3. Tisztelt Miklós László/tag! Ha ennyire ragaszkodik a hivataloskodáshoz, megjegyzem, Önnek is úgy illett volna engem megszólítania, hogy “Tisztelt Egyed Ufó Zoltán!” vagy “Tisztelt szerkesztő úr”, nem pedig “Kedve Zoltan!”. Na de nem szeretnék ezen lovagolni, mert nem vagyok híve a felesleges hivataloskodásnak. Emberek vagyunk, és nem hivatalnokok.

  Miklós úr, hogy Pötyit Pötyinek írom, és Ferit Ferinek, ez azért van, mert a faluban is mindenki így hívja és így ismeri őket. Én az eseményről tájékoztatom a falut, nem rendőrségi jegyzőkönyvet írok, hogy mindenkinek végig az anyakönyvezett nevét használjam. Ha úgy érzi, hogy helytelenül cselekedtem, vagy megsértettem Önt ezáltal, kérem, bocsásson meg!

  Még egyszer végigolvastam a szöveget, és nem látok sehol személyre szóló támadást. Azt a három felkiáltójelet és az utolsó mondatát kihagyhatta volna, nem szép dolog fenyegetőzni, főleg nem oktalanul.

  • tisztelt zoltan!epp olvastam hogy a miklos laszlo ur/tag mit valaszolt a cikedre .eszt akkartam magyarazni a k-falvi egyes szemelyek inteligencia szintjukrol,ha az ember mer irni valami kicsit maskep mint k-falvan szokas mar tamadasnak veszik es a regi komunista mintara meg minddig kepesek jelengetni az embert.

 4. a gyulles utana a helyi kocsmaban folytatodot ahol egy jo par sor ,bor utan este kb 10 ora fele tartot az eszme csere .itt meg heves vitatkozasra kerult sor a tagok kozot, zugot a kocsma hatso resze a ricsajtol.;))

  • levi baratom ezek beszari emberek nem merik megmondani nekik az igasagot es csoda hogy 1-2 sor melet meg bormelet rohogik az embert,negondold hogy a sajat penzukbol veszik az italt a kozbirtokosag penzebol.

 5. Kedve Zoltan! Kerem, ha ujsagironak vallja es tartja magat cikkeiben ne hasznaljon pongyola stilusu nyelvezetet. A testverparos csak a falu es a Kozbirtokossag javara szolgat es a tobbiek is . az aktiv munkaban mindig lehet hibat kapni, de kerem dokumentalodjon hivtalos forrasbol, mert akik torvenyszeki vegyessel beiktatott szemelyek, vagy elnok, vagy alenok es nem potyi es nem feri. Felejtse el ezt a szappanoperazast. Es van szemelyre szolo tamadas is , ami nem fog a vezetoseg szo nelkul hagyni!!!

  • miklos urrrrrrrrrrr…szerintem nem kene vedeni ezeket a semi keloket akik becsapjak a sajat fajtajukat……vagy tevedek…….. vagyis mejik sarokba nyaja a seguket enyire vedi oket lehuznam az egeszet a szaros vecebe…

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s