Legyünk gerincesek!

Kedves olvasók és tisztelt hozzászólók!

Látom, kezditek úgy gondolni, hogy ez az Udvarhelyi Híradó sms rovata, ahol bárki támadhat bárkit, álnéven. Sajnálattal tudatom, ez nem így van. Pontosabban fogalmazva így volt, mert eddig hagytam, de ezentúl nem így lesz, mert elpofátlanodtatok. A neten is vannak illemszabályok, ezek összességét netikettnek hívják (rá lehet keresni a guglin), és hasonlítanak a valós élet szabályaira. Ha az ember (és főleg a székely) támad valakit, ne hátulról támadja, hanem egyenesen menjen neki!

Ha azt gondoljátok, hogy váltogatva az álneveket és fiktív emailcímeket használva eltűnhettek az internet nagy tengerében, és senki nem talál meg, tévedtek. A net nem egy nagy névtelen és személytelen óceán, hanem egy alaposan felépített rendszer, ahol mindent lehet követni, ha az ember tudja, hogy kövesse. Példának okáért a mai menetet elemezve kiderül, hogy “Ellenzék” nevű olvasónk azonos a “Független” nevű olvasónkkal (talán szkizofrén), ráadásul ugyanaz egy tegnapi (teljesen más nevű) olvasónkkal, és az ip címét elemezve azt is megtudhatjuk, hogy családneve második betűje “o”. Természetesen tudom a teljes nevét is, de most nem fogom elárulni.

Ettől a pillanattól változnak a szabályok. Aki támadni akar, az tegye teljes nevével! Ha mégsem akarja teljes nevével, akkor előtte írjon nekem egy levelet, amiben röviden elmagyarázza, miért nem szeretné nevét felvállalni, és ha indokolt félelme, titokban tartom nevét. Aki nem támadni akar, az a továbbiakban is bármilyen név alatt megteheti, azzal a feltétellel, hogy ugyanazt a nicket (álnevet) használja minden egyes alkalommal.

Azokat a kommenteket, amelyek nem felelnek meg ezeknek az elvárásoknak, törlöm, vagy pedig közzé teszem a szerzőik nevét.

További jó hozzászólást kívánok!

Reklámok

7 thoughts on “Legyünk gerincesek!

 1. Hát persze, hogy elfogadunk! Írj, Levi, mert szükség van a véleményekre. Ezekből is látszik, hogy kit érdekel a falu ügye. Mert akit nem érdekel, csak legyint egyet, de nem szól hozzá. Egyébként aki román iskolába járt, az nincs jelen a falu életében olyan rég, hogy saját maga meg tudja ítélni, mások suggallata nélkül, hogy kit mire jogosít fel a “múltja”

 2. hogy legyen vege a helyesiras temaval kapcsolatban meg szeretnem nyugtatni katot,fuggetlent es azokat akik ilyen modon kottotek belem.mivel hogy roman iskolaban jartam ,a magyar helyesirasal nem igazan vagyok tisztaban .ha igy elfogadtok jo ha nem akkor tobbet nem irok

 3. Élvezem, hogy mindig az a fontos, hogy milyen fényben mutatkozunk kifelé, az soha nem zavar senkit, hogy bajok vannak, csak az, ha ezeket meglátják. Ha kezd rohadni az almám, befújom arannyal. Nem baj, ha alatta tovább rohad, csak ne lássa senki.

  Nem kell annyira izgulósnak lenni, hogy jaj, mások meglátnak, s mit szólnak. Nem mi vagyunk a világ szégyenfoltja. Nem csak Keményfalván vannak konfliktusok, a világ másik végén is. Sőt, máshol ennél nagyobb bajok vannak. Itt legalább nem robbantgatnak, csak a neten írogatnak álnéven. Teljesen normális, hogy ellentétek vannnak, hisz az ember egy olyan lény, amely önpusztító, ösztönösen szüksége van a konfliktusra. A legutóbbi háború rég dúlt errefelé, így hát nyilván le kell vezetni valamiképp a nagy harcias feszültséget. Nem baj, hogy levezetik, sőt, örülök neki, annál kevesebb marad bennük. Csak annak nem örülök, hogy álnéven írogatnak, mert ezáltal a feszültség nő, nem csökken.

  A helyesírás egy fájó pont, de nem a világvége. Levivel sem az a nagy baj, hogy nem ír helyesen (nem ő az egyetlen, aki román többségű városban nevelkedett), hanem az, hogy tele van előítéletekkel. Mindkettő (a helytelen írás is, és az előítélet is) orvosolható, ha az ember elkezd olvasni.

  Azzal pedig kár foglalkozni, hogy ki tudja ki olvas minket tengeren túlról és mit gondol majd rólunk. Mindenkinek van elég baja, nem hiszem, hogy valaki azzal pazarolná az idejét, hogy egy olyan falu újságát olvassa, amihez semmi köze.

 4. Szerintem nem az a legnagyobb gond, hogy valaki nem tud helyesen írni, attól még lehet jó ember. Sokkal “csúnyább” fényben láttatja a falut az, ahogy a hozzászólásokat írók egymás és mások torkának estek. Nem lehet mindenki tökéletes … (pl. a központozás után mindig leütés kell, egyébként hibaként jelzi egy jól működő helyesírás-javító is). Ha nem hisznek nekem, vegyenek kézbe egy könyvet.

 5. Egyetértek!Ez mindenhol így van, mi is tartsuk be!Én mindig ezen a néven írok (helyesírási hibák nélkül-többnyire), és nem is fogom megváltoztatni.Ajánlom a többi hozzászólók figyelmébe, hogy ezt a weboldalt kis falunkon kivül is sokan olvassák, nemcsak Európában, hanem az egész világon. Ha egy kicsit odafigyelünk, nem úgy kerülünk be a történelembe, hogy”azok az analfabéta Keményfalviak”. Elnézést, ha valakit megbántottam!

 6. Levi, szólíthatsz nyugodtan Ufónak, én nem vagyok közbirtokossági vezetőségi tag. 🙂 A kommentjeidet nem törlöm le, hogy minden egyes alkalommal, mikor rájuk nézel, érezd, hogy milyen buta voltál. Saját hibáiból tanul legjobban az ember.

  Köszönöm, hogy kiléptél a bújdosásból! Tisztellek.

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s