Bocs

A héten történt, hogy Fenyéd és Keményfalva között félúton egy medvebocs felmenekült az akácfára és néhány óráig ingyencirkuszt biztosított az arra utazóknak.

Kedves olvasóink értesítettek (köszönjük szépen), hogy a városból hazafele jövet nagy kocsisorra lettek figyelmesek az út szélén, megállva pedig egy fán ülő medvebocsban gyönyörködhettek. Azonnal kiszálltunk a helyszínre, ahol tényleg nagy autósor fogadott. A bámészkodókon kívül erdészek is jelen voltak, a fán szomorkodó bocs sorsát fontolgatták.

Hamarosan érkezett egy újabb bámészkodó, aki állította, azelőtti estén látta a magányos bocsot az úton átmenni, Csergőék bányája előtt, szinte elütötte. Ez fontos információ volt az erdészek számára, hirtelen arra a következtetésre jutottak, hogy a bocs elszakadt az anyjától, és leghelyesebb az lenne, ha befognák és a balánbányai visszavadító központba küldenék. Kerítettek is egy ketrecet és egy létrát, és kezdődött volna a befogás.

A legváratlanabb pillanatban megjelent a helyszínen a fenyédi rendőrfőnök, jobbján a kis szőkével, és felháborodottságának adta jelét, azon okból, hogy a fennhatósága alatt lévő kétsávos utat egysávosra redukálták az ott parkoló autók. “Mi ez, cirkusz?” kérdéssel indított, majd néhányszor arra utasította a jelenlévőket, hogy üljenek be járműveikbe, és távozzanak. Mikor látta, hogy az embereket nem hatja meg, sorra kezdte igazoltatni a sofőröket, egy cseles technikával: a frissen érkező sofőrökre csapott le, látván, hogy melyik autóból szálltak ki. A rendőrnő is ténykedni akart, de technika hiányában picit felsült, percekig egy kamion sofőrjét kereste, hasztalanul, majd siker hiányában durcásan járkált fel-alá az úton.

Közben elkezdődött a bocs befogása, a létrát nekitámasztották a fának, és egy fiatalember, zöld lepedővel a kezében, megpróbálta becserkészni a macit. Az ellenben prüszkölt kegyetlenül, majd levetette magát a fáról és a folyóban keresett menedéket. Az emberek sokáig követték az állatot a parton lefele szaladva, egész addig, míg az a túlsó partra át nem ért és el nem tűnt a bozótban.

Nem sokáig juthatott, mert olvasóink utólagos információi szerint este már kalitkában ült Fenyéd határában.

Ez úton szeretnénk kívánni neki egészségben gazdag, hosszú, embermentes életet.

Reklámok

One thought on “Bocs

  1. Milyen kis aranyos maci !!!!!!! Én is befogadnék egy ilyet!!!!De sajnos nem háziállat!!! Szóval ez nem lehetséges.Biztos jó helye lesz ott ahova vitték.

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s