Megmosták a gumicsizmát a Malom utcában

Meglepően nagy mennyiségű eső zúdult le falunkra nagyon rövid idő alatt, a dombról patakokban befolyó víz kiöntött az árkokból.Mikor a Malom utcába értem, a sánc csöveinek átmérője éppen csak, hogy nyelni tudta a vizet. Jöttem volna tíz perccel hamarabb, mondta a néni, akkor még a hullámok nyaldosták a kapuját, jóval nagyobb volt az ár, és nem fért el a csőben. Több bámészkodó is megerősítette ezt az információt, és sokan azon a véleményen voltak, hogy ha nem lett volna a kibetonozott sánc, akkor nagyobbak lettek volna a károk. Piros pont a tanácsnak.

Furának tűnt, hogy habár a cső bírja a vízmennyiséget, mégis patak folyik az úton. Fennebb haladva, a víz forrását keresve hamar kiderült, a betonozott sánc nem megy ki az utca végéig, a postáig, hanem hamarabb véget ér. Na, ahol nem volt kibetonozva, ott öntött ki a sáncból a patak, és tekerte végig az úton. Fekete pont a félig elvégzett munkáért.

Katóéknál az ár elágazott, egyik része a sáncból jött, másik az úton érkezett a mezőről. Odaérkezésemkor épp az úton lezúduló vizet próbálták kordában tartani, hogy ne ömöljön a mezőgazdasági területekre.

A falu alsó felében, a főút mellett is kiöntöttek az erek, több helyen részlegesen beborították az aszfaltot.

Középkori vár szindrómában szenvedett több ház is, körbevette őket a víz, volt ahol a hidat is fel kellett venni, hogy le tudjon folyni az ár.

Reklámok

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s