Esment felkőtöttek

A falunapokat a programban “reggeli zenés ébresztő” néven szereplő műsorszám nyitotta meg. Ébresztőnek éppenséggel nem vált be, mert a falu apraja-nagyja már talpon volt, türelmetlenül várták a rezesbanda elvonulását. Jövőre inkább javasolnánk a “reggeli zenés kapuba kicsalogató fület melengető” elnevezést.Négy falunkbéli fiatallal tuningolt zetelaki fúvószenekarhoz volt szerencsénk szombaton reggel. A tavalyihoz képest egy nyugisabb, bensőségesebb előadást láthattunk.

Több változás is történt a múlt évhez képest. Tavaly Pötyi piros dácsiája mutatta az irányt, az idén Lukács Laci frissen gőzborotvált táncos lábú lova. Pötyin tavaly nem volt nemzeti színű csomagolás, Lacin most volt. Azt írta rajta, már amennyire ki tudtuk olvasni, hogy I. Keményfalvi Falunapok. Nem volt meglepő, hisz a meghívóban is az állott: “Keményfalván első alkalommal megrendezésre kerül az I. Keményfalvi falunapok”. Reméljük, hogy mikor második alkalommal fog megrendezésre kerülni az I. Keményfalvi falunapok, akkor is egy ilyen szép csődör látványában gyönyörködhetünk majd.

A zenészek két szekérrel érkeztek, a tavalyi teherautó helyett. Ennek két előnye is volt, egyrészt a kapuban bámészkodók láthatták a zenekart, másrészt Kotkodának alkalma nyílt lovat simogatni.

Az emberek mindenütt kíváncsian fogadták a művészeket. Két nagy esemény volt aznap reggel a faluban, a rezesbanda, valamint a szemetesautó érkezése.

A szekerek minden faluvégen megfordultak. Tudom, hogy azt a látszatot kelti, de itt éppen nem használták a budit, csak véletlenül került a képbe.

A zenészek csak az aszfalton fújták igazán szívesen mozgás közben, köves úton inkább megálltak százméterenként zenélni egyet. Többen is kérdezték a bámészkodók közül, mi ennek a magyarázata. A válasz nagyon egyszerű: a fogászattól való félelem.

Egy sajnálatos baleset is történt az esemény alatt, a karmester szekere első bal kerekének csapágya kezdett el nyikorogni. Arról nincs információnk, hogy csak a hang miatt volt-e zavaró a zenekar vájt füle számára, vagy tényleg veszélyeztette a zenészek testi épségét, de az biztos, hogy szakembereink pillanatszerűen hárították a hibát, erősbítve ezáltal a határokon túl is ismert keményfalvi szerelés hírnevét.

Az ügyben érdekeltebb lakosok virággal fogadták a művészeket, és szép számmal akadtak olyanok is, akik ismeretlen tartalmú, házilag dugaszolt üvegeket csúsztattak a szekerek mélyére.

Hatalmas meglepetést okozott, mikor a mesés meggyterméséről híres Lukács Laci a Felszegen kezdte lopni a meggyet. Szerencséjére hamarosan kiderült, hogy a zenész legényeknek szedte az összest, azaz besegített nekik, mert a szekérből nem lehetett elérni a gyümölcsöt.

A következő napokban folytatásos filmként fogjuk közölni a falunapos beszámolóinkat. Kérjük olvasóink türelmét, ígérjük, karácsonyig eljutunk a tűzijátékhoz is.

Reklámok

4 thoughts on “Esment felkőtöttek

  1. Nana, hogy ugyesek voltunk. (A zenekar).Az utobbi idoben eleg gyakoriak a fellepesek, es engem kiveve eleg rendesen latogatjak a probakat is. Ezert allitom hatarozottan, hogy a zenekar nagyon sokat fejlodott. Kotkoda Kovacs Istvan

  2. Nagyon ügyesek voltak a zenekar tagjai. Őket hallva lehet, hogy Mozart sem gúnyolódott volna vidéki kollégáin zenei tréfájában, a Falusi muzsikusokban.:-)
    Az egész rendezvényről ismét: nagyon jó, és sok kitartást, hogy legyen számos következő.
    Ufónak meg köszönet a vicces, képes beszámolókért!
    Kovács Szilvia

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s