Kincs ami nincs

Eltűnt egy kincs a temetőből, szombat délben, teljesen összezavarván a falunapok legértékesebb programját. Egyik kedves olvasónk, aki nevének titokban tartását ugyan nem kérte, úgy véli, hogy valamelyik halott lophatta el a kincset, mert nem is halott, csak tetteti magát. Órákon át keresztül-kasul rohangáltak a fiatalok a faluban.

A Kincskeresés nevű műsorszámot messzemenően a falunapok legértékesebb rendezvényének tartom. Érvem van több is:

  • A résztvevők sportoltak. Legalább annyit szaladtak, mint egy focista, de lehet, hogy többet is, ellenben anélkül, hogy egymást lerúgták volna, vagy a bíró anyját szidták volna.
  • Gondolkodni is kellett. Tudom, hogy a fogyasztói társadalmunkban nem számít erénynek, ha egy fiatal gondolkodik, ahelyett, hogy egy energiaitalt nyalogatna, és közben mutogatná márkás cipőjét, éppen ezért érzem úgy, hogy a verseny szervezői és résztvevői dicséretet érdemelnek bátorságukért.
  • A verseny kreativitásra ösztönzött. Hogy nem mindenkinek sikerült szellemes alkotónak lennie, ez igaz, de a csapatok fele annak bizonyult, ami egy jó arány, és a mezőny másik felét is ösztönzi, hogy jövőre jobbak legyenek.
  • Szinte ingyen volt. Bebizonyította, hogy nem kell több ezer euró egy jó rendezvény megszervezéséhez, csak néhány lelkes ember és egy marék hozzáállás.

Az idei versenyt a Kincsvadászok csapata nyerte, különdíjas a Gyilkos cápák lett. Gratulálunk nekik, gratulálunk szüleiknek is, hogy ilyen ügyes gyerekeik vannak, és a szervezőknek is, Pataki Timeának és csapatának.

Reklámok

3 thoughts on “Kincs ami nincs

  1. Azt hiszem a gratuláció leginkább a résztvevőket illeti, mert nagyon kitartóak voltak a hőség ellenére is a több órás rohanásban. Őszintén szólva nagyon jól esett, hogy érdekelte a fiatalokat, és hogy segítségemre voltak abban, hogy ez az egész létrejöhessen. Természetesen akadtak nálunk is a szervezésben bakik, pl. az eltűnt boríték, de összességében zökkenőmentesen, élvezetesen zajlott a játék (és a hibákból lehet tanulni). Visszagondolva az első alkalommal megrendezett falunapokra, úgy gondolom egy igazán jót buliztunk, és remélem lesz még rá több alkalom is. Ennek a falunak szüksége van ilyen jellegű rendezvényekre.
    Pataki Timea 🙂

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s