Első

A Keményfalván első alkalommal megrendezésre kerülő I. Keményfalvi falunapok első napjának első képes beszámolóját olvashatják olvasóink.

Délben kezdődött a tevékenység az iskolaudvaron. Míg a kincskeresők kincskerestek, a labdarúgók söröztek. Fórika plébános szimbolikusan tartotta az ernyőt Lehel fölött, és igaza is lett, míg a fiatalember éjfél után is táncolt az asztalon, pap bácsink már szürkületre rendesen elázott.

A gyerekeknek az ingyen légvár lett volna a fő szórakozás, de nem lett, mert az első nekifutásnál kihasadt. Sokan a lecsúszó kislány kövérségére fogták az esetet, de mi nem hisszük, hogy a háj karcolni tud. Az pedig nem jutott eszébe a megkárosult tulajnak, hogy ellenőrizze, a leánykák levágták-e a körmüket légvárazás előtt.

Előkészítették a terepet az esti világbajnoki kisdöntő mérkőzésének követésére. Volt is elég érdeklődő, a falunapra kilátogató emberek fele a meccset nézte, talán azért is, mert a koncertek gyengék voltak.

A kötélhúzást Huni nyerte. Természetesen, egyesek mondhatnák, hogy ő és a csapata, de az vicc, Huni egyedül is elhúzta volna a teljes másik csapatot, amekkora ereje van.

A zsákban futást hárman nyerték, habár haton is voltak az élbolyban.

A szavalóversenyt is hárman nyerték, de csak hárman is jelentkeztek rá, mind gyerekek.

A rajzverseny már több gyereket megmozgatott, és a technikai késés ellenére is volt türelmük a gyerekeknek szépen rajzolni. A díjazott rajzokat majd egy külön anyagban bemutatjuk.

A focibajnokság kellett volna legyen a nap egyik legkomolyabb, időben is, térben is legkiterjedtebb programja, de nem sikerült megmozgatnia sem a nézőket, sem magukat a játékosokat. Sokkal laposabb volt, mint a tavalyi, legalábbis érzelmek szempontjából. Talán kár volt a cigányokat kihagyni, azok mindig tudtak hangulatot teremteni, konfliktusokat szülni.

Több drukkolni vágyó néző is panaszkodott, hogy nem tud igazán Keményfalva csapatának szurkolni, mert nem ismeri a játékosokat. Nem is volt csoda, hisz sok importjátékos öltötte fel a piros mezt. Ha jól megnézzük, Zetelaka csapatában több volt a keményfalvi gyerek. Tóni volt a válogató edző, és ezt a csapatot választotta, tudtuk meg Alpitól, aki azt is hozzátette, nincs amit panaszkodni, ezek a világon is a trendek, nézzük meg például Németország csapatát. Megnéztük Németország csapatát, kiderült, hogy egytől egyig német állampolgárok, míg falunk új csapatából fele ha keményfali lakos. Mondjuk, ez nem is számítana nagyon, ha nem venné el a kedvét azoknak a sportolóknak, akik tavaly rúgták a labdát értünk, és azoknak a rajongóknak, akik egy éve sokkal lelkesebben követték a bajnokságot.

Néhány órás kiesés után üzembe lépett az új légvár, melyet falunk legizmosabb fiataljai kellett megvédjenek a betolakodók elől. A gyerekeket csak kettesével engedték be a várba, ezért hosszú sorok keletkeztek a bejáratnál, majd amikor elég hosszú lett a sor, akkor leengedték a várat, mert pihentetni kell a motort.

Elkezdődtek a koncertek, a gyerekek nagy örömére. A nyávogós playback volt a menő idén.

Mikor a Reborn együttes halvány “pop-dance slágerei” kezdtek el szólni, tisztítótűz ütött ki a színpadon. A zenei felhozatalra még egy későbbi anyagban visszatérünk.

Az esti programot ismét a Jaxy jr. mentette meg, aki barátjáéval együtt, saját húsát dobta a közönség szeme elé. Ez alkalommal nem vetkőzött, mert a csaja (akit szerinte mindenki megirigyelhetne) nem bírja azt az előadást, így már egyből levetkőzve jelent meg a színpadon és kívántatta magát különböző pozíciókban.

Folytatás következik.

Reklámok

3 thoughts on “Első

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s