Miért nyávognak a székely énekesek

Molnár Laci nem jött el falunapra, de itt volt az összes barátja.

A falunapok legnagyobb pozitívuma a zene volt. Kevés kivétellel egy kaptafára húzott “modernizált mulatós zene”,  csomagban tálalva, en-gros áron, a magas minőség érdekében eredeti stúdiófelvételre tátogtatva, finom nyálas körítéssel. Mindenkinek tetszett, nagyon jó volt, mondták nekem többen is. Sőt, ilyen véleményt is hallottam a zenéről érdeklődve: “Odatartozik az összetartozáshoz. Ilyen szép összejövetel még nem volt.”

Néró idejéből való a “kenyeret és cirkuszt a népnek” uralkodási technika, amelyet ma széles körben alkalmaznak vidékünkön is. Úgy tűnik, sikerrel. A technikát nálunkfelé sajátos módon alkalmazzák, nem az ókori forgatókönyv szerint. Itt úgy működik, hogy előbb az embert napi 14 órát dolgoztatják családja kenyeréért, hogy ne legyen ideje művelődni, felvilágosulni, majd a kevés szabadidejében olcsó szubkultúrával igyekeznek boldogabbá, butábbá és hűségesebbé tenni.

Külső szemmel figyelve a folyamatot, az ember azt hinné, hogy politikai elitünk, aki pénzt szerez az ilyen típusú szórakozásra és megrendeli a zenét, igénytelen és zeneileg műveletlen. Belülről azonban tiszta, hogy Bokor Botond polgármesterünk zenét tanult, és szinte operaénekes lett, Pötyi egy jó billentyűs, és az alábbi filmben megszólaló Antal István parlamenti képviselőnk is tisztában van azzal, hogy táppal etetik a népet, mert az bármit örömest lenyel éhségében.

Sikerült megtaláljam a technikai megoldást arra, hogy filmeket is kényelmesen beszúrhassak az újságba. Íme egy kisfilm, amit vasárnap készítettem, a szombat esti trauma után.

Vodpod videos no longer available.

Reklámok

22 thoughts on “Miért nyávognak a székely énekesek

 1. Hát, belinkelhetem a YouTube-ról, ha beleegyezel. Amúgy a MR szimfonikusok és a Heaven Street Seven közös dala. Örök a témája: Ez a szerelem. Vagyis nem meghívásra ajánlom, csak arra, hogy más is halhassa, hogy milyen minőségi zenék vannak.
  Az általad javasolt triót biztos, hogy én is meghallgattam volna.:-)
  KSz

 2. Zoli, a az udvarhelyi sörfesztivál az egy magánvállalkozás. Ott egyszerűbb a dolog, akinek nem tetszik a zene, az iszik, tehát érdemesebb olyan zenészeket hívni, akik nem mozgatnak meg senkit.

  Amiért kicsi a falu, nem kellene feltétlenül gyengébb minőséget fogyasztania. Ha fergeteges buli lett volna, nem szólnék semmit, mert be kellene látnom, hogy tényleg ezt szereti a nép. De nem volt fergeteges buli. Míg egy átlagos lagziban a vendégek 90 százaléka feláll legalább egyet táncolni, a falunapi bulinkon nem hiszem, hogy az emberek fele megmozgatta magát.

  Szilvi, mi az ajánlatod?
  Nem tudok róla, hogy meg lett volna szabva valaki részéről, hogy kiket kell meghívni, tehát akárkit meg lehetett hívni. És ha nem is hívtak volna meg senkit, hanem zenéltek volna polgármester-alpolgármester-kocsmásos felállásban, amire már volt példa, szerintem sokkal nagyobb bulit tudtak volna varázsolni.

 3. Sajnos igaza van Ufónak a “panem et circenses”-t illetően. Maga a kenyér és cirkusz igénye plebsnek nem megvetendő, de lehetne jó minőségű zenével is szórakoztatni az ezerarcút. De felmerül a kérdés (én nem vagyok tisztába az otthoni helyzettel ilyen téren), hogy kiket lehetett volna meghívni? Ui. az MR szimfonikusok kitűnő zenekar, de nem hiszem, hogy lenne pénze a falunak meghívásukra, és nem biztos, hogy igazán boldoggá tenné a népet …
  Apropó Ufó, lehet zenét ajánlani? Ui. van egy kitűnő példám arra, a klasszikus meg a “modern” találkozására.
  Kovács Szilvi

 4. Te UFO mit varsz egy ilyen kis falutol, szerintem ez nagyon jo volt elso nekifutamodasra. Az este voltam a hires Szekelyudvarhelyi N-dik Sorfesztivalon meg Ev arca szepsegverseny meg ilyenek, hat kik voltak a hires meghivottak, fellepok: Kusztura, Csoki, az églyukaszto McBody, hat ha egy varosnak ilyen low a szintje akkor egy falutol mit varsz?
  A lenyeg az, hogy egy nagyon jot buliztunk, sokat porlasztottunk es jol telt:)))))

  Zoli

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s