Hogyan látják gyerekeink a falut

Folytatjuk falunapos sorozatunkat, a rajzverseny nyerteseinek alkotásait mutatjuk be. Látni fogják kedves olvasóink, hogy a gyerekek mennyire igazlátóak.A fentebbi képet Tóth Kinga Réka készítette, és az óvodás kategóriában első díjat nyert vele. Gratulálunk! A képen megfigyelhető, hogy a villanyoszlopok és a vezetékek hatalmas szerepet játszanak falunk életében, ez utalhat az utóbbi időben egyre gyakoribb áramkiesésekre is, de arra is, hogy nemrég cseréltek ki vezetékeket, de csak nem voltak képesek a földbe rakni őket.

Lukács Adél, második helyezett, ovis korosztály. A játszótér fontosságát bizonyítja, hogy több óvodás is rajzaiba foglalta.

Roşu Andrea, harmadik helyezés az ovisoknál. Értékelendő, hogy ilyen fiatalon megfigyelte, hogy falunk a folyó mindkét partján fekszik.

Incze Előd, első díj az iskolás korosztályban. A részletek gazdagságával tűnt ki a kép, és szimbólumgazdagságával. A lebegő kézfogás magyarázatán sokat gondolkodtunk, volt aki a klubban található képpel magyarázta, de az sem kizárt, hogy a templom és a vegyesbolt között próbált párhuzamot vonni az ifjú szerző.

Lőrincz Tivadar rajza az egyetlen álló kép, második lett vele a művész a sulis korosztályban. Az alkotás arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a falu felső felébe már egy éve megígérték a székely kaput, de még mindig nincs ott.

Lukács Réka harmadik lett az iskolásoknál. Azért lett harmadik, mert olyan szép kis takaros házat rajzolt, amilyen a faluban nincs is.

Reklámok

One thought on “Hogyan látják gyerekeink a falut

  1. Nagyon szép rajzokat láttam. Gratulálok, hogy lehetőség van látni, a falutokat a gyerekek szemével. Jó a hozzáfűzés is, mert én, aki Budapestről nézem egy csomó dolgot tudtam mega a falutokról.
    Kívánom, hogy legyen székely kaputok. És Tivadarnak boldog névnapot. Gál Lahó Ágnes

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s