István királyunk fenyédi látogatása

Hétfőn este István, a király a fenyédi iskola udvarát tisztelte meg jelenlétével. Hangja picit elcsuklott a messze földön híres székely vendéglátást tapasztalva.

A Szörényi-Bródi páros alkotását, a magyarok legismertebb rockoperáját, tegnapelőtt este tekinthettük meg községközpontunkban, a nagyberki Sona Sonus Rockszínkör, illetve zetelaki, máréfalvi és fenyédi táncosok előadásában. A fellépés aránylag jól sikerült, csak a hangosítással voltak gondok, és egyes énekes lányok hangjával. Hogy finoman fogalmazzak, az asszony szavait fogom használni: “a fiúk szebben énekeltek”. A tánc viszont sokkal jobbra sikeredett, szinte kifogástalan volt, és jó volt látni, hogy a táncos fiatalok is élvezik.

Az előadásra falunkból is többen kíváncsiak voltak, főleg a fiatal korosztály. Papunk még egy autóbuszt is bérelt, amivel az ifjúságot leszállíttatta Fenyédre. Érdekes volt, hogy a gyerekek csak ott tudták meg, hogy a visszaút nincs befoglalva a magyar kereszténység születésének megismerését célzó tanulmányi kirándulás akciós csomagjába, de végül mindenki szerencsésen hazaért, ki autóval, ki gyalog.

Reklámok

One thought on “István királyunk fenyédi látogatása

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s