Tóalmás

Nemrég egy magasrangú tóalmási küldöttség járt falunkban. Szeretnék, ha testvértelepülésük lennénk. Véleményünkre kíváncsiak.

Tóalmás Pest megyében van, Budapesttől keletre. Lakossága a miénk ötszöröse és termál strandjuk is van. A falu legfőbb látványossága az Andrássy-kastély az őt övező parkkal. Tóalmásról további információkat találhatnak olvasóink a toalmas.hu weboldalon.

A tóalmásiaknak van már egy német testvértelepülésük is, és habár jól működik a lassan két évtizedes kapcsolat, a nyelvi akadályok miatt úgy érezték, jó lenne egy magyar ajkú falut is találni. Mi úgy jöttünk képbe, hogy falunkból elszármazott emberek élnek Tóalmáson, ők javasoltak minket.

A kapcsolatot úgy képzelik el a tóalmásiak, hogy főleg a gyerekekre összpontosulna. Ezen kívül össze lehetne hozni nyugdíjas vallási csoportjainkat, vagy néptáncosainkat. Tóalmáson tucatnyi civil szervezet működik, amire büszkék is, és szívesen segítenének nekünk ilyen civil szervezeteket létrehozni. Ezen kívül segítenének nekünk megtanulni pályázni, pénzt szerezni, és cserébe szeretnék eltanulni azt az egyszerű, emberközeli, barátságos életstílust, amelyet itt tapasztaltak.

Az itt járt négytagú küldöttséget a frissen újraválasztott polgármester asszonyuk vezette, aki arra kéri kedves olvasóinkat, bátran fejtsék ki alább hozzászólásaikban véleményüket az esetleges jövőbeli tesvértelepülési viszonyunkkal kapcsolatban. Akarjuk vagy sem?

Reklámok

3 thoughts on “Tóalmás

  1. Szívesen vesszük kedves közeledésüket!Itt az ideje, hogy nekünk is legyen testvértelepülésünk.Remélem, hogy ez a látogatás elindít egy gyümölcsöző kapcsolatot, aminek gyerekeink látják hasznát.
    Kató

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s