Ezek a mai nyugdíjasok!

Szombaton este ismét megtartották az immár hagyományosnak számító, tavaly ilyenkor hagyományteremtő céllal elindított nyugdíjas-találkozót. A szintén hagyományosnak számító vonatozás azonban idén elmaradt.

Öt órára volt meghirdetve a gyülekező, de a műsor kezdete ismét eltolódott. Nem a pap bácsi miatt, mint a tavaly, hanem maguk az ünnepeltek miatt, óriási késéssel érkeztek a nyugdíjasok. Öt órakor, a kezdés hivatalos időpontjában, még félig sem volt a terem. Az öregek folyamatosan szállingóztak, a műsor alatt is folyamatosan jöttek, mit sem törődve a színpadon zajló eseményekkel. Szomorúan állapíthatta meg a fiatal generáció, hogy: Ezek a mai öregek! Semmi tisztelet nem szorult beléjük, annyi év alatt. Bezzeg a mi időnkben…!

Természetesen, tisztelet a kivételnek! Vannak rendes, jólnevelt öregeink is, és nagyon örvendünk nekik.

A műsor, immár hagyományosnak számító módon, Bokor Botond polgármester köszöntőjével kezdődött. Az est főszponzora egyszerű és szép beszédet tartott, amelyben megismételte a nemrég Fenyéden megtartott nyugdíjas-találkozón nagy sikernek örvendő metaforáját, az időseket ezüsthajúaknak és aranyszívűeknek nevezte. Szavalatok következtek, kisiskolások előadásában, a serényen bemagolt versek előadását mese követte, majd népdalokat hallhattak a szépkorúak.  Három csőszpár is megmutatta tudását, a félig keményfelvi zenekar remek muzsikájára.

Később még láthattunk egy pompás előadást, a pap bácsi bizonyította be, hogy szebben szaval, mint a kisiskolások. Ugyanazt a verset adta elő, mint fél órával azelőtt a gyerekek, csak sokkal szebben hangsúlyozva. Igaz, ő papírról olvasta a sorokat, nem volt képes bemagolni őket, mint ahogy nálunkfelé szokás. Fórika atyánk zárszavában arra biztatta az időseket, hogy a “mozdonyozást” nehogy kihagyják.

A vacsorának, mint az már hagyománynak számít, nagy sikere volt. Az idén a Romantika vendéglő szolgáltatta a finom ennivalót. Úgy tűnik, hogy Eusebiu fenyédi rendőrparancsnok nem volt elég romantikus a tavaly.

Vacsora után tánc következett. A párok oly nagy számban szállták meg a táncparkettet, hogy egy tűt nem lehetett volna leejteni. Sajnos a nagy vonatozás elmaradt, nem maradt el ellenben a polgármester-duó immár hagyományosnak számító koncertje. Jaj, és szinte elfeledtem mondani, hogy ugyancsak ők, Pötyi és Boti, virággal lepték meg az ünnepeltek mindegyikét, egy-egy szál szegfűvel mentek haza a szépkorúak. Már aki haza tudott menni, mert volt, akit vinni kellett, annyira elfáradt a nagy buliban.

Az emberek jól érezhették magukat, mert a sereg sokkal később kezdett el oszlani, mint tavaly, este kilencig szinte teljes volt a regiment. A nótázás éjszakába nyúló volt, én egy órakor hagytam ott a jó kedélyű társaságot.

Reklámok

2 thoughts on “Ezek a mai nyugdíjasok!

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s