Az oldal színe változása és két új rovat

Amint bizonyára láthatták, egy új arcot öltött az oldal. Ráadásul két új rovatot is létrehoztam, amit fent a kép alatt lehet elérni.

Az Apróhirdetés rovatba apróhirdetéseket várunk, azaz ilyeneket: eladó két szék és egy asztal, vagy vennék ültetni való pityókát két zsákkal. Ugyanakkor azok is hirdethetnek itt, akik valamit termelnek, és el szeretnék adni, kezdve a mezőgazdasági termékektől, egészen a használati tárgyakig vagy szolgáltatásokig. Jó lenne, ha a pénz itt maradna a faluban, és nem küldenénk el Kínába, gyenge minőségű áruért cserébe.

Az Üzenőfalnak két szerepe is van. Az egyik, hogy könnyebben terjedjen az információ, ha valamilyen esemény van, könnyebben ki lehessen hirdetni. A másik pedig az, hogy az emberek ki tudják beszélni magukból fájdalmaikat, és üzenetük eljusson az illetékesekhez.

Az utóbbi időben egyre többen keresnek meg, hogy írjak erről, vagy arról. Van akinek az fáj, hogy valaki elzárta a mezőre vezető utat, másnak az, hogy a falu közepén ipari zóna van és gyár épül, megint másnak az, hogy a földjét nem akarják visszaadni valamilyen alantas érdekek miatt. Egyiknek rávezetik a földjére a vizet, másiknak nem vezetik be az utcájába a vizet. A közbirtokossággal is többeknek bajuk van. A legtöbben azért fordulnak hozzám, mert már nincs akihez forduljanak. A másik fél nem akar velük szóba állni, mert elég hatalmas ahhoz, hogy megtehesse ezt. Az elöljárók vagy vonnak egyet a vállukon, vagy megígérik, hogy tesznek valamit, de elfeledik. Hogy mi az oka ennek, érdek, nemtörődömség, vagy egyszerűen túlterheltség, nehéz eldönteni. Az ellenben tény, hogy sok emberben felgyűlt a tehetetlenség miatti fájdalom.

Szívesen segítenék mindenkin, és megírnék minden kényes ügyet, csak az a baj, hogy egy ilyen szálat felgöngyölíteni, megkérdezni minden érdekelt felet, szakértőket felkeresni, kibogozni, hogy kinek miben van igaza és milyen mértékben, ez több napos vagy több hetes munka. Sajnos (mondhatnám úgy is, hogy szerencsére) egyre több a fizetett munkám, egyre több a megrendelésem, azaz egyre kevesebb a szabadidőm. Ráadásul van egy fiam, akivel foglalkoznom kell, mert nem szeretném, hogy répa legyen belőle. Nem beszélve arról, hogy szívesebben játszom a fiammal, mint vallatok szemét embereket arról, hogy miért vernek át másokat. És egy utolsó érv: habár végzettségem szerint nyomozóriporter vagyok, és szeretek is nyomozni, fotózni sokkal jobban szeretek. Szerencsére megtehetem, hogy azzal foglalkozzak, amit jobban szeretek. A fentebb felsorolt érvek mind amellett szólnak, hogy inkább a fotózással és a családdal foglalkozzak, mint a szürke ügyekkel. Ugyanakkor nem szeretnék hátat fordítani azoknak sem, akik szenvednek e fura világ miatt, ezért az üzenőfalra mindenki megírhatja baját, bánatát, hátha az ügy nyilvánossága segít annak megoldásában.

Arra kérem minden kedves olvasónkat, próbáljon civilizált hangnemben megszólalni. Sokkal ütősebb a mondanivaló, ha buta személyes sértegetések helyett érvekkel és bizonyítékokkal van alátámasztva. Aki az üzenőfal szabályzatát nem tartja be, megbánja, ígérem.

Kívánom, hogy a két új rovat váljon hasznukra, hasznunkra.

Reklámok

One thought on “Az oldal színe változása és két új rovat

Ide írja hozzászólását

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s